Categorie├źn
Activiteiten@Eikenburg

Filmavond in de Kapel – Awakenings – Landgoed Eikenburg

Op veler verzoek gaan we door met het maandelijks vertonen van mooie films op groot doek in de Kapel. Verschillende bewoners en mensen rondom Eikenburg zijn de afgelopen acht keer aangeschoven om met elkaar te genieten van een film op deze bijzondere plek.

Er zijn weer 3 films gepland en een 4e datum is geprikt, maar is nog open voor een verzoek film, dus laat ns weten welke film er op je verlanglijstje staat.

21 februari – Awakenings

Awakenings is een Amerikaanse film uit 1990 van Penny Marshall. Het verhaal is gebaseerd op de bevindingen van de New Yorkse arts Oliver Sacks die in de jaren zestig met L-DOPA experimenteerde en daar verbazingwekkende resultaten mee behaalde. De hoofdrollen worden vertolkt door Robin Williams en Robert De Niro.

De banken blijken nog niet zo slecht, maar voor de vroeg aanwezigen staan ook een aantal stoelen en er zijn mensen die hun eigen zitzak meebrengen om de vertoning comfortabeler te maken. Het kan in de winter wel weer koud zijn, dus een dekentje meenemen is wel een aanbeveling.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten waarbij we vragen of iedereen zelf wat te drinken meebrengt wat ook weer onderling gedeeld of geruild kan worden. De toegang is gratis, maar een bijdrage voor de onkosten wordt wel erg op prijs gesteld. Iedereen is welkom en neem gerust vrienden, buren en familie mee.

Joost doet de techniek en Suzanne de organisatie er omheen en samen hebben we de geprogrammeerde films geselecteerd. We zijn benieuwd of we met deze nieuwe reeks weer nieuwe buren kunnen verwelkomen.

Aalsterweg 287, 5644RE – Parkeren bij P3 – Ingang is tegenover het zwembad